Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Vize za Kanadu, za građane Srbije, od sada u Beču

Vize za Kanadu, za građane Srbije, od sada u Beču

BEOGRAD – Kanadska ambasada u Beogradu zatvorila je zbog racionalizacije posla odeljenje za izdavanje viza, a turističke, poslovne i studentske vize, odsada će biti izdavane u ambasadi te zemlje u Beču.

“Odeljenje za izdavanje viza u ambasadi Kanade je prestalo sa radom 9. maja. Sve usluge vezano za izdavanje viza su prebačene u kanadsku ambasadu u Beču,” rekao je Tanjugu Vladan Miladinović iz pres službe kanadske ambasade u Beogradu.

Prema njegovim rečima, ambasada u Beču je i inače do sada radila iseljeničke vize a ovde u Beogradu su se radile samo posetilačke vize.

“Odeljenje za izdavanje viza ambasade u Beču je sada odgovorno za obradu svih aplikacija za vize koje dolaze iz Srbije a pošto je ambasada pokrivala i Makedoniju i Crnu Goru, to važi onda i za te dve zemlje,” dodao je Miladinović.
Miladinović objašnjava da je razlog za odluku o zatvaranju odeljenja za vize modernizacija rada i smanjenje troškova i da to nije slučaj samo u našoj zemlji. “Ministarstvo za imigraciju uvodi određene promene u načinu na koji radi u Kanadi i u inostranstvu. Trudi se da modernizuje svoj rad ali, takođe i da smanji troškove. Odluka da se zatvori odeljenje za izdavanje viza u ambasadi u Beogradu, vezana je isključivo za tu strategiju, znači za smanjivanje troškova,” rekao je on.

On je dodao da ambasada u Beču ima i regionalno iskustvo i ekspertizu i ljude koji znaju jezik, tako da će aplikacije za vizu biti efikasno obrađivane. “Molbe za vize koje su već podnete u Beogradu su prebačene u kancelariju Beču i tamo će biti obrađene”, rekao je Miladinović.

Na sajtu kanadske ambasade u Beču istaknuto je da će građani zahteve za vize moći da podnose elektronskim putem, poštom ili lično. Obrada i izdavanje vize moći će i da se završi elektronskim putem i poštom sem u slučajevima kada službenici u Beču ne procene da je potreban razgovor sa osobama koje su podnele molbu. Prosečno vreme potrebno za obradu zahteva je oko 15 do 20 dana navedeno je na sajtu.

Šta kažu Kanađani?

Posetiuli smo sajt Vlade Kanade i evo šta kažu:

Važno obaveštenje

Od ovoga trenutka , Odeljenje za vize i Imigraciju u Ambasadi Kanade u Srbiji (u Beogradu) je zatvoreno i više neće primati nove molbe.

Viza odeljenje je preseljno u Ambasadu Kanade u Austriji ( u Beč ).

Nove molbe treba poslati:

Redovnom poštom ili kurirskom službom na sledeću adresu:

Embassy of Canada
Visa and Immigration Section
Laurenzerberg 2
1010 Vienna
Austria

Za više informacija, molimo Vas da posetite web sajt Citizenship and Immigration Canada na:  http://www.cic.gc.ca/english/department/media/notices/notice-office2.asp  ili

http://www.cic.gc.ca/francais/ministere/media/avis/avis-bureau2.asp

NB: Molbe koje su već podnete u odeljenju za vize u Beogradu biće prebačene u kancelariju u Beču gde će se nastaviti sa obradom predmeta. Podnosilac molbe biće direktno kontaktiran u zavisnosti od statusa njegove molbe.

Ukoliko želite da kontaktirate Odeljenje viza u Beču:

E-mail: vienn-visa@international.gc.ca
Tel : (43-1) 531-38-3010
Fax : (43-1) 531-38-3911
Web site :
www.kanada.at

Automatski odgovor na e-mail poruku:

Od ovoga trenutka, Odeljenje za vize i Imigraciju u Ambasadi Kanade u Beogradu, Srbija, je zatvoreno za javnost, a molbe za privremeni boravak u Kanadi su prenete u Ambasadu Kanade u Beču, Austrija.

Za više informacija,molimo Vas da posestite web sajt Citizenship and Immigration Canada (CIC) na www.cic.gc.ca

Molbe koje su već podnete u Odeljenju za vize u Beogradu biće prebačene u kancelariju u Beču gde će se nastaviti sa obradom predmeta. Podnosilac molbe biće direktno kontaktiran u zavisnosti od statusa njegove molbe.

Izvor: Tanjug

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *