Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Vlada predložila da stari pasoši važe i 2010. godine

Skupštini upućene izmene Zakona o putnim ispravama

Vlada Srbije predložila je danas da se rok važenja starih pasoša produži do 31. decembra 2010. godine. Vlada je usvojila i uputila Skupštini Srbije na razmatranje Predlog zakona o izmenama Zakona o putnim ispravama kojim se predviđa produženje važnja starih pasoša.

Takođe se predviđa da se licima mlađim od tri godine izdaju pasoši čija je važnost tri godine, dok se licima starosne dobi od tri do 14 godina izdaju putne isprave sa rokom važenja od pet godina.

NOVO Skupština Srbije | 11. decembar 2009.g.

Plavi pasoš neće još u penziju!

Stari, plavi pasoši Savezne Republike Jugoslavije važiće do kraja 2010. godine, pošto je Skupština Srbije usvojila danas izmene i dopune Zakona o putnim ispravama.

Osnovni motiv za predložene izmene je, prema navodima predlagača, to što treba rešiti pitanje izdavanja putnih isprava državljanima Srbije koji žive i rade u inostranstvu jer zbog udaljenosti konzulata i nešto dužeg procesa izdavanja nisu svi uspeli da izvade nove biometrijske pasoše.

Izmenama zakona utvrđeno je i produžavanje važenje pasoša za decu, tako da za decu do tri godine pasoš umesto dve godine važi tri godine, a za decu od tri do 14 godina predloženo je da pasoš važi pet godina.

Iako je važenje starih pasoša produženo građanima Srbije, koji imaju te pasoše, za putovanje u zemlje Šengenske zone biće potrebne vize, dok oni koji imaju nove biometrijske pasoše mogu putovati bez viza od 19. decembra ove godine.
Parlament je 22. decembra prošle godine u poslednjem roku usvojio izmene Zakona o putnim ispravama kojima je tada važenje pasoša produženo do kraja 2009. godine.  Zakon o putnim ispravama Skupština Srbije usvojila je 24. septembra 2007. godine.

Više na strani našeg Foruma » LINK «

NOVO – Treće produženje važnosti pasoša SRJ (plavi)! Važiće i 2011.g.

BEOGRAD – Odbor za odbranu i bezbednost Skupštine Srbije usvojio je u načelu predlog izmena i dopuna Zakona o putnim ispravama, kojim će važnost pasoša biti produžena do 31. decembra 2011.

Sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milorad Todorović kazao je na sednici da se važnost “plavih” pasoša produžava po treći put, zbog problema oko njihovog izdavanja u inostranstvu.

On je dodao da je do sada izdato oko 2,6 miliona biometrijskih pasoša i da je uočeno “zasićenje” kada je reč o zahtevima građana za njihovo izdavanje.

Izvor: Beta

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *