Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Zašto me privlači?

Pravila privlačnosti su samo naizgled neobjašnjiva. Izbor partnera se ipak zasniva na nekim zakonitostima

Zašto se za neke žene misli da su lepotice? Možete li da kažete za nekoga da je prava osoba za vas kad mu samo pogledate lice? Zašto nas privlače muškarci koji liče na naše očeve? Komplikovan odnos privlačnosti i biranja partnerke ili partnera pokušao je u svojoj novoj knjizi da objasni profesor Dejvid Peret. Njegov materijal zasniva se na istraživanjima, a mi vam donosimo najzanimljivija otkrića.

Kakav otac, takav suprug

Već neko vreme se spominje da žene privlače muškarci koji liče na njihove očeve. U tome, pokazuju najnovija istraživanja, ima istine. Obično se stavlja naglasak na karakter, ali muškarci su vrlo često i fizički slični očevima svojih partnerki.

Međutim, Peret tvrdi da važi i obrnuto, odnosno da i muškarce privlače žene koje su nalik njihovim majkama. Sličnost se najviše ogleda u crtama lica, a nešto manje u izgledu tela. Razlog takvog ponašanja je snažna podsvest u kojoj su pohranjena sva ljudska sećanja. Privlače nas ljudi koji liče na naše roditelje, jer njih povezujemo s osećanjem bliskosti i ljubavi.

Lepe žene

Važan činilac u privlačnosti je izgled lica. Podjednako je važan kod oba pola, ali se više pažnje ipak poklanja lepoti lica žene. Veliko istraživanje je pokazalo da su muškarcima privlačnije žene koje imaju nežan oblik brade i vilice i istaknute oči i usne.

Možda baš zato žene šminkom ističu usne i oči. Kako se pokazalo, muškarce privlači i lep ten žene, koji nagoveštava da je žena zdrava. Sve to muškarci, uglavnom podsvesno, primećuju kada biraju ženu s kojom planiraju da provedu život.

Godine i lepota

Da li godine mogu da se sakriju? I kako otkrivamo nečiju dob? Peret navodi da nam najviše otkriva izgled lica. Nije, naime, reč o nasumičnom procenjivanju tokom posmatranja očiju, nosa, vrata ili kose. Nečiju dob u stvari procenjujemo tako što pogledom na lice identifikujemo onaj deo koji nam se čini najstariji.

Bez obzira na to što drugi delovi lica možda izgledaju bolje i mlađe, mi registrujemo deo lica koji izgleda najzrelije. Nije pravedno, ali stvari tako funkcionišu. Ako želite da izgledate mladalački, svi delovi vašeg lica moraju biti mladoliki.

Kako biti privlačniji?

Dobra vest je da ipak nije sve u spoljašnjoj lepoti koja s vremenom prolazi. Naime, istraživanje je pokazalo da su i muškarcima i ženama privlačniji pripadnici suprotnog pola koje bolje poznaju i s vremenom upoznaju njihove ljudske kvalitete. Drugim rečima, postoji prilika za drugi utisak.

Ako neko i ne oseti privlačnost prema vama čim vas upozna, to ne znači da je odnos osuđen na propast. Vrlo često se događa da s vremenom osoba postane privlačnija i to zahvaljujući svojim vrlinama. Dobre osobine, objašnjava Peret, prikazuju osobu u novom svetlu i to vrlo privlačnom.

Dakle, najbolji savet je da budete dobronamerni i saosećajni jer to su kvaliteti koji čoveka čine privlačnim.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *