Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Zelenortska ostrva – vizni režim (CAPE VERDE)

Da li je potrebna viza državljanima Zelenortskih ostrva za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz na Zelenortska ostrva:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete na Zelenortskih ostrva:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Za vize i informacije potrebno je obratiti se Ambasadi Zelenortskih ostrva u Rimu

Vizu možete dobiti i na aerodromu, nakon sletanja, ali je duplo skuplja (oko 55 US dolara). Takođe šalter za izdavanje viza ne radi po ceo dan, tako da možete ostati da čekate i celu noć dok se ne otvori. Osim toga postoji verovatnoća da vas avio kompanija neće ukrcati na let ako, npr. krećete iz Rima, a u Rimu postoji Ambasada.

Prema tome planirajte sa vizom, ili makar gledajte da ako putujete bez vize, odaberete mesto poletanja odande gde Zelenortska ostrva nemaju DKP.

Srbija-Zelenortska ostrva
Srbija-Zelenortska ostrva udaljenost

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *