Sunday, April 14, 2024
NaslovnaPutovanjaZemlja u kojoj je turizam eksplodirao u koroni

Zemlja u kojoj je turizam eksplodirao u koroni

Za Maldive kažu da su raj na zemlji, ali ni ta ostrvska država nije ostala imuna na koronu. Imali su neuporedivo manje turista protekle godine nego inače.

Ipak, Maldivi su uspeli da naprave pravi turistički bum usred pandemije, pa se mnogi pitaju kako im je to uspelo.

Dok su se drugi zatvarali, Maldivi su svoja vrata turistima otvorili u julu 2020. Za sve, bez obzira na stanje u zemlji iz koje dolaze, piše nova.

Ta odluka je bila opravdavana finansijama – turizam čini skoro trećinu BDP-a te države. Srećom, tamošnjim vlastima je na ruku išlo to kakvi su zapravo Maldivi. I izgleda da je u tome tajna.

Većina hotela i odmarališta je na raštrkanim ostrvima – više od hiljadu njih, pa su izolacija i distanca i te kako mogući. Samim tim, rizik za prenošenje virusa je znatno manji.

Takođe, izbor za turiste je bio sve uži, pa su se Maldivi izdvojili mnogima kao jedina moguća egzotična destinacija.

Bali, Puket i Tahiti su bili zatvoreni, u Tajlandu i na Šri Lanki su tražili obavezan dvonedeljni karantin u hotelu.

Razumljivo, bilo je i promena, pa su u septembru na Maldivima od turista tražili obavezan negativan PCR test. Ipak, na sve to Maldive je prošle godine posetilo više od pola miliona ljudi, što je nadmašilo sva njihova očekivanja.

Izgleda da im je promovisanje zemlje kao bezbednog raja na zemlji uspelo.

A usput su uspeli i da koronu održe pod kontrolom. Zaključno sa februarom ove godine zemlja je imala 17.828 potvrđenih slučajeva zaraze i 58 smrtnih slučajeva.

Simon
Simonhttps://www.travelvisastay.com/
WEB and SEO master. SEO optimizacija sajta. SEO optimizacija slika-fotografija. Izrada web sajta, SMF foruma, CMS: Wordpress i Drupal.
Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesete svoje ime

Popularno

Vizni režim

Zanimljivo