Sunday, December 10, 2023
ПиркеЖивотињско царство - живот павијана

Животињско царство – живот павијана

У пећину на три спрата са капију на коју су турени гипсани лавови, родило се павијанче. Поносни тата павијан сав срећан излезне напоље да срећу подели са његову родбину, комшије и пријатељи павијани.

Узима пушку и три пута испаљује рафал у ваздух. Сви му честитају и радују се што ће још један павијан да обогати овај свет препун с разни мајмуње. Тата павијан се налива са разни алкохоли док се не занесвести, а онда га његови брижни рођаци натоваре у најновији Ауди и возе га у болницу на испирање. Кроз четирес д’на баба павијанка не дава да никој осим родитељи види павијанчето. Сматра да че га остали припадници чопора уроче и да че га прок’лну да постане човек, а не да си остане павијан!

Кад се наврше четирес д’на, на павијанче се врзује црвен кон’ц окол зглоб да га чува од нормалан свет. На родитељи се дава задатак да организују славље и окну сви који познавају и не познавају да на неко огромно место прославе што павијанчето мож’ коначно да искача напоље. Дооде роднине павијани из Немачку, Аустрију и Шведску са бесна кола и дарују малог рођака са паре, дебели златни ланци и ауто која че му дотерају кад нап’лни осамнаес године.

Кад се минимум 600 павијана сабере на такво место крене појање, играње, пијење и једење. Скуп обично прекине полиција јер павијани не би били павијани кад од свако весеље не направе опште тепање.

Мало павијанче брзо расте пажено и мажено од родитељи и најближи. Купују му се оригинал Аир Најке број 15, маркирана тренерчица марке аддидас и први пластични пиштољ верна реплика на оригинал пиштољ как’в башта му павијан има дома у ладицу поред брачни кревет.

Са две године павијанче знаје кво смеје, а кво не смеје… са три године почну да му пуштају Гранд параду… са четири знаје све песме… са пет га већ увелико уче да је он павијан и да треба да осећа предност и надменост у односу на обични мајмуње или обични људи, а са шест га уче како је у реду да се бију жене, слабији од њега и стари људи.

Велики догађај за родитељи павијани је када павијанче појде у школу. На павијанчето објашњавају да је он главни да су сва остала деца тамо нуле за њега. Опет праве грандиозно весеље и сви се радују што че мали наследник да стекне основно и вероватно једино образовање у свој живот. Павијанче пролази прва четири разреда без већих проблема јер се учетиљица редовно подмазује са златни прстење за сваћи осми март, јаре или прасе за славу и сваку годину се ока на рођендани од свог малог павијанског ученика.

Проблеми крећу од пети разред јер се сразмерно броју предмета повећава и број различитих наставника. Тата павијан капира да је немогуће да на свити подмири прохтеви и жеље и да че банкротира ако крене да свити поткупљује па се обрча на старе, добре, поуздане претње.

Када павијанчић први пут у свом животу закове кеца из математику, тата павијан сав љут одлети у школу и запрети на наставника математике да че га у лимено буре завари и врљи у Нишаву ако не даде на павијанчића најмање четвроку.

Наставник математике се распита код остали колеге који му потврде да тата павијан неје баш носен у свата ћошетија и да се не закачује с њега па тека на први следећи час дава четвроку на павијанчића јер је тачно одговорил колко је два плус два.

Наставник физике одбија да поверује да је тата павијан стварно толћи павијан па га после месец д’на најду претепаног на Кеј.

Пред крај осми разред павијанчић млађи заједно са његови другаре обични мајмуње украдне дневник из зборницу па га запали у двориште школе и слика све това на мобилни да би мало касније отворил профил на Фејс (јер сви имају) и окачил слићете.

******* Павијанко Павијановић (само бахато само безобразно) хас аддед нев албум крадени и запалени дневници, пушите га професори ********

Кад ђи полиција навата настрадају његови саучесници обични мајмуње док павијанчето избегне судију за прекршаји јер су му башта и начелник брајћа по бабине линије. Коначно павијанче завршава основну школу на огромну радост професора физике што га више нема гледа!

Мали павијанчић убрзано постаје млади, првокласни павијан. Због престижа његове павијанске фамилије тата павијан га уписује у средњу школу где ће у унапред утврђени распоред да га зајебе у трећи разред и да се више никада не поврне јер најбољи је павијан онај павијан који са гнушањем презре целокупни школски систем.

За осамнаести рођендан се младом павијану спрема још једна фешта која опет на једно место окупи више од 600 гостију. Пак му дојду тетће и чичеве из иностранство и донесу му најновију Мечку да ђу ака док младом павијану музика свири на увце, а он са шајкачу и кокарду умотан у заставу диза три прста и поје Марш на Дрину, а да ни сам не знаје откуде таја песма и кој ђу компоновал. Торте и шампањци на све стране, гости у транс, а млади павијан на девето небо.

Убрзо после осамнаести рођендан свог мезимца, тата павијан га посади у Мечку и поведе га да му покаже како се лови плен. Два пута спичи стотку од касарине до дискотеку и два пута од Хотел до Мали Мос’, а онда улети на трг тува код банку Интезу па га проврти. Шепурење се исплати јер се убрзо скупе напаљене павијанке које ништа не привлачи толко колко кад се млади павијан налакти на металик сиву најновију Мечку. Тата павијан си тегај отиде дома, а његово мезимче остане да бира онуја павијанку која уместо сукњиче има знојницу.

Када млади павијан одабере своју павијанку као доказ колко ђу воли мора јој се бар два пута месечно прописно отепа, једнуш месечно да ђу голу искарује напоље и скоро увек да прави неумесне шале на њен рачун у своје павијанско друштво. Кад се млади павијан заборави у иживљавање и малтретирање он направи младунче, младог павијана који че продужи лозу Павијановић и тека исто као и његов башта пре дваес године излезне да пуца из пушку и прослави рођење свога првенца.

Тек тегај тата павијан сада већ деда павијан укључује свог сина у породични бизнис ваљање крадену и шверцовану робу широке потрошње, одећу, обућу, алкохол и цигаре. Још много млади тата павијан мора да научи оди шверц и подмићување цариници, али је своју основну улогу продужења врсте успешно одиграл и доказал се као корисан члан павијанске заједнице.

Više od TRAVEL VISA STAY

Lista najmoćnijih država sveta: Ko je i zašto na samom vrhu?

SAD, Kina i Rusija ostale su najmoćnije zemlje sveta...

Mađarska policija unosi promene na prelazu Reske, putnici će se deliti prema državljanstvu

Radi ubrzanja prelaska mađarske granice, na najvećem graničnom prelazu...

Avio kompanija počinje da meri težinu putnika pre ulaska u avion

Od više od 10.000 putnika koji će leteti Er...

Koliko zarađuju piloti u Srbiji i inostranstvu?

U proseku 60.000 ljudi svakog meseca traži informacije o...

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Vitke figure slavnih dama uvek privlače pažnju na crvenim...

Srbija dobija još jedan putnički aerodrom

Grad Kikinda stavio je na javni uvid plan detaljne...

Novak: “I didn’t celebrate the way I wanted”

After posing for photojournalists, Serbian tennis player Novak Djokovic...

Šta možete da dobijete besplatno ako letite ekonomskom klasom

Nekoliko stjuardesa i stjuarda otkrilo je šta sve možete...